3. joulukuuta 2012

Joulukalenterin 2012 luukku 3 (1:12)

Ma 3.12.2012


Jälleen on aika avata yksi joulukalenterin luukuista. Tänään sen saa tehdä Milka, Iidan ja Misan 6-vuotias pikkusisko. – Jippii! huutaa Milka riemuissaan, kun paketista tulee esiin iso nalle, melkein yhtä iso kuin Milka.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
– Oi ihana! Saanko minä tämän? Milka halaa onnellisena pientä teddykarhua. – Miten hieno hamekin sillä on, tummansinistä samettia ja kultainen koru kaulassa! Paketissa on myös kaksi kangaspalaa, jouluaiheinen paperi ja liimattavia helmikoristeita. Mutta Milka ei näe muuta kuin pikku nallukan. – Ihana, ihana, hän toistelee ja silittää nallen poskea.
– Eiköhän se käy, arvelevat aikuiset. Keskenään he miettivät, mitä annettaisiin muille lapsille. Onneksi Iida ja Misa ovat vielä koulussa. Kyllä heillekin jotain keksitään, äiti toteaa.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Milka innostuu niin, että hypää tuolille, vaikka äiti on monta kertaa kieltänyt. Tätä tuolia äiti kuitenkin vielä varmasti tuunaa, kun se on kännykkää varten tehty. Hassuja nuo ihmiset, kun tekevät kännykälle tuoleja. Milka tietää, että Nukkelan kylässä on ainakin kaksi muuta tuolia, jotka on alunperin tehty kännykkää varten. Se johtuu siitä, että ennen kännykkäaikaa puhelimet olivat jossain pöydällä ja siksi kännykällekin yritettiin laittaa oma paikka pöydälle, niin äiti on kertonut.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Milka antaa monta suukkoa nallelle ja näyttää sitten nallea koiralleen Nellalle.
– Katsos Nella, tämä on nalle. Nalle melkein kuin Nella, Milka nauraa. – Vaan sinähän olet oikeasti Petronella, vaikka sinua sanotaankin Nellaksi, Milka selittää koiralleen. – Muista Nella, sinä et saa syödä nallea, Milka vielä varoittaa. – Oikeastaan nallen nimi voisi olla Nalle!

Monet kiitokset Mia-Sofialle ihanasta nallesta!

2 kommenttia:

  1. Suloinen jouluinen lahja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leikkinallet ovat söpöjä, mutta oikeat karhut ovat pelottavia!

      Poista

Rakastan kommentteja. Ne todella kirkastavat päiväni. Kiitos paljon ajastasi ja ajatuksistasi! Anonyymi, laitathan nimimerkkisi!