4. joulukuuta 2012

Joulukalenterin 2012 luukku 4 (1:12)

Ti 4.12.2012

Tiistaina 4. päivänä joulukuuta päätettiin, että nyt joku aikuisista saa avata Nukkelan kylän Joulukalenterin luukun. Vuoron sai Birgitta, 24-vuotias puutarhuri.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Ja mitä kullanväriseen pussiin olikaan pakattu! Kun Birgitta oli avannut sen, joka puolelta kuului ihastuksen huudahduksia! Vain Peikkometsän edustaja ei sanonut mitään, tuhisi vain jotain itsekseen. Ehkä sekin oli aivan sanaton. Keijut lennähtivät heti katsomaan kauniita makoisia ruusuleivoksia. Opettaja Alli tykkäsi eniten Suomen lipuista. Juuri sellaisia hän oli toivonut jostain saavansa koulun joulukuuseen. Mannerheimin päiväkäskylle varmasti löytyisi arvoisensa paikka. Se päätettiin heti laittaa kehystettäväksi. Postirouva Emma, joka harrastaa käsitöiden tekemistä, tutki mielenkiinnolla sievää valkoista liinaa. – Onpa taitavaa käsityötä! hän totesi.
 – Miten ihanat posliinilautaset, huokaili Jasmine. Isäntämies Karin mielestä jalalliset lasit olivat erityisen tyylikkäät. – Kyllä niistä voi juoda niin vettä, mehua kuin maitoakin, Kari jatkoi, ettei kukaan ymmärtäisi väärin. – Varsinkin maito on hyvää juuri tuollaisista laseista juotuna! Tämän viimeisen huomautuksen Kari halusi lisätä nimenomaan siksi, että hän on maitotilan isäntä.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Koska Birgitta oli äskettäin mennyt kihloihin, pakattiin leivokset heti hänelle mukaan pikkulaatikkoon onnentoivotusten kera, niin että nuoret voivat yhdessä nauttia ne illalla, kun Birgitta tapaa sulhasensa Eerikin.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Birgitta on muuttanut Suomeen vanhempiensa mukana Saksasta jo pikkutyttönä. Hän rakastaa kauniita vaatteita ja kaikkea kaunista. Kesällä hän hoitaa puutarhaansa ja talvella kasvihuonettaan.

Koko Nukkelan kylän väki kiittää Satua upeasta joulukalenterilahjasta! Ja Birgitta kiittää erityisesti leivoksista! Nukkelan kylässä on päätetty jakaa kaikki joulukalenterin lahjat vähitellen kyläläisten kesken, niin että kaikki saavat sellaisia tavaroita, joita tarvitsevat.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, Sirkkis! Syötävän ihania leivoksia, tulee vesi kielelle katsellessa. Muistan lapsena syöneeni ruusuleivoksia äidin kanssa jossain. <3

      Poista

Rakastan kommentteja. Ne todella kirkastavat päiväni. Kiitos paljon ajastasi ja ajatuksistasi! Anonyymi, laitathan nimimerkkisi!