8. joulukuuta 2012

Joulukalenterin 2012 luukku 8 (1:12)

La 8.12.2012

Lauantain Nukkelan kylän joulukalenterin luukun avaajaksi on lupautunut Saara. Hän on 19-vuotias nuori neiti, joka on päässyt töihin kartanoon. Kartanossa on aina kiireistä, joten Saara on vain pikaisesti piipahtanut työvaatteissaan luukkua avaamaan.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Sen sisällys innostaa varsinkin Nukkelan kylän naisia, joilla useimmilla ovatkin juuri joulun leipomukset suunnitelmissa: kaksi kaunista kakkuvuokaa, sydämenmuotoinen piirakkavuoka, limen, sitruunan ja appelsiinin viipaleita, voi- ja kidesokeripaketti ja vehnäleipä. Kiitos Satu!

Onpa upea lahja, huokasi Saara. Ja muumilakson Haisuli kikersi aivan kaikkien takana ja selvästi suunnitteli jotain.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Saaralla oli kiire kartanoon ja muut naiset jäivät miettimään, mitä tämän luukun sisällön kanssa tehtäisiin. Toistaiseksi kaikki laitettiin Nukkelan kunnantalon kaappeihin ja jääkaappiin. Vehnäleivän äkillistä katoamista pöydältä ihmeteltiin hetken aikaa, kunnes Birgitta nauraen osoitti ikkunaa: Pihan yli porttia kohti juoksi tuttu hahmo vehnäleipä kainalossa, Haisuli!

2 kommenttia:

Rakastan kommentteja. Ne todella kirkastavat päiväni. Kiitos paljon ajastasi ja ajatuksistasi! Anonyymi, laitathan nimimerkkisi!