12. tammikuuta 2013

Ohjeita nukkekotiin

La 12.1.2013

Joku aika sitten sain ilmaiseksi upean kirjan Netcyclerin kautta: Valittujen Palojen kovakantisen, suurikokoisen Koko perheen lahjakirjan, jossa sivujakin on 400!


Kiinnostuin kirjasta alunperin siksi, että siinä on useita nukketaloon liittyviä sivuja. Sivulta 60 alkaa leikki-ikäisten nukkekotiin liittyvät sivut, joita on kaikkiaan seitsemän, mutta soveltaen kirjassa on useita muitakin ohjeita, joita voi hyödyntää nukkekodissa.

Noilla varsinaisilla nukkekoti-sivuilla neuvotaan, miten rakennetaan perusnukketalo. Sitten opastetaan yksinkertaisten puisten kalusteiden tekemisessä ja miten tehdään nukkekotiin kankaiset asukkaat. Lopuksi opastetaan puisen nukenkehdon tekemisessä.

Saamani kirja on aivan uudenveroisen siisti ja kaavatkin ovat ilmeisesti kaikki tallella, mm. juuri nukkekotiin liittyvät kaavat ainakin. Ohjeet ovat sangen perusteelliset ja kaavoistakin on pikkukuvat, joista pystyisi halutessaan suurentamaan oikeankokoiset kaavat.


Kuvassa näkyvän nukenkehdon voisin tehdä puupahvistakin. Kirjassa on myös esimerkiksi nukenkelkan ohjeet, joista pienentämällä saa hyvin nukketalonnuken kelkan.

Koululaisten ohjeosiosta löytyvät mm. ohjeet useiden muotinukkejen vaatteiden tekemiseen: kesämekon, hääpuvun, neulepuseron, jakun ja pitkienhousujen ohjeet.

Ohjeita on yli 200, joten tämä kirja on oikea aarreaitta! Monet kiitokset Outille, jolta tämän kirjan sain!

6 kommenttia:

 1. Congratulations for this great book. I am sure you'll be able to make good use of it.
  Hugs, Drora

  VastaaPoista
 2. Thank you, Drora! Hugs!

  VastaaPoista
 3. Hello from Spain: congratulations for this gift. I'm sure it's a very interesting book. Keep in touch

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Marta! Hugs! Keep in touch!

   Poista
 4. Anonyymi1/27/2013

  etsin barbielle sopivaa nukkekotijuttua ja niin päädyin tännekin, tuo onkin kiva vihje että valituilla paloilla olisi tuollainen kirja, voinee löytyä kirjastosta terv kulkija

  VastaaPoista

Rakastan kommentteja. Ne todella kirkastavat päiväni. Kiitos paljon ajastasi ja ajatuksistasi! Anonyymi, laitathan nimimerkkisi!