29. tammikuuta 2013

Suomen Nukkeyhdistyksen lehti Mignonnette

Ti 29.1.2013

Suomen nukkeyhdistyksen lehti Nukkelehti Mignonnette no 4/2012.


Lehden nimi kyllä minua hieman ihmetyttää, koska lehti edustaa suomalaista nukkekulttuuria. Lehti tietääkseni ilmestyi myös Nukkemaailma-nimellä, joka nimi tosin on ollut minun käytössäni aikaisemmin aina ISBN-numeroa myöten. Olin kuitenkin ajatellut luovuttaa tuon nimen nukkeyhdistyksen käyttöön, aluksi kyllä hieman harmistuneena, kun asiasta ei minulta oltu lainkaan kysytty mitään ennen nimen käyttöönottoa, mutta sitten ajattelin, että jos jatkan tuon lehteni julkaisemista, niin samapa tuo, voin antaa lehdelleni uuden nimen.

Miksi nukkeyhdistys on ottanut lehdelleen uuden ei-suomalaiselta kuulostavan nimen, on minulle täysin tuntematon asia, koska en viimeaikaisessa elämäntilanteessani ole ehtinyt harrastaa yhdistystoimintaa ja en ole vuosiin enää seurannut läheltä Suomen Nukkeyhdistyksen puuhia, vaikka alkuaikoina olinkin siinä mukana. Eipä siis minulla ole ollut osaa eikä arpaa lehden uuden nimen valitsemisessa.

Anyway, nyt, kun taas olen kaivanut leikkalumuseohaaveeni esiin ja alkanut koota hajallaan olevaa nukkekotiaineistoani, Suomen Nukkeyhdistyksen lehtikin on taas tullut selattua. Jasminella kun on ollut myös Barbien nukkekoti ja ponitaloja – minullahan ne nyt ovat, niin haluan myös harrastaa nukkekoteja kaiken kokoisina.

Tammikuun numerossa on paljon asiaa Barbeista ja niiden korjaamisesta ja poneista myös. Asiat siis liittyvät olennaisesti omiin nukketalokokoelmiini. Lehdessä on myös artikkeli amerikkalaisesta Terri Davisista, joka valmistaa viehättäviä miniatyyrinukkeja, siis nukkekodin nukkeja.

Nalleistakin lehdessä on pieni juttu. Minulla on monenkokoisia nalleja, pääasiassa ne ovat Jasminen peruja. Joukossa on myös pikkuisia karhuja, nukkekotikokoisia.