10. helmikuuta 2013

Punontaharjoituksia

Su 10.2.2013

Eilen innostuin vihdoin kokeilemaan ideaa, jonka löysin Sirkan blogista Emilian kotona havumetsäntiellä.

Eli punoin Sirkan innostamana pari koria Nukkelan kylään. Isompi on kuvassa viittä vaille valmis ja pienempi vielä kesken.
Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Sain nimittäin äskettäin vihdoin laitettua säästöön pari muovista salaattiruukkua – aikaisemmin heitin ne aina pois, ja kolmaskin ruukku on jo käytettävissäni, koska siitä salaatit on melkein syöty. Ongelmana on tähän asti ollut pujotusnaru eli en oikein tiennyt, mitä pujotteluun oikein käyttäisin. Siksi nuo kaksi ruukkupohjaa olivat roikkuneet odottamassa, että tekisin niille jotain.

Nyt kun uudestaan katsoin noita Sirkan punontoja, huomasin, että melko tavallinen lankakin käy noihin juttuihin aivan hyvin, jopa paremmin kuin naru, jota nyt itse käytin.

En tullut kuvanneeksi muoviruukkuja, ennen kuin leikkasin niistä mustat sileät yläosat pois. Toinen ruukuista oli tavallista isompi.

Minulla sattui olemaan pieni vyyhti jotain narua, jonka olen ostanut ties koska. Luulin sitä paperinaruksi, mutta ei se ainakaan ihan tavallista paperinarua ole, koska se ei kastumisesta litraannu eikä katkeakaan helposti. Varmaan joku paksuhko pumpulilanka tai vastaava olisi kuitenkin näihin töihin parempi, koska ainakin tämä käyttämäni naru oli aika karkeaa ja kankeaa.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Isommasta ruukusta leikkasin heti suurimman osan sileästä yläosasta pois, mutta jätin melko leveän mustan reunan, jota yritin "kaunistaa" kiertämällä sen ympäri narua, mutta tulos on mielestäni ruma. Siitä tuli heti paremman näköinen, kun punoin siihen ristikkäisen kuvion:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Pienempään koriin jätin vain ohuen mustan reunan ylös ja leikkasin kaiken muun pois.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Oli myös keksittävä pujotukseen ratkaisuja, kun pujotus "ei toiminut" kauniisti joka toisessa kerroksessa siististi ali - yli - ali - yli kuten olisin halunnut. Tietenkään virheeltä näyttävä kohta ei lopulta haittaa, kun korit ovat käytössä Nukkelan kylässä esim. roskakoreina, hedelmäkoreina tms., vaikka tässä tekovaiheessa se minua harmittaakin. Täytyy seuraaviin punontoihin kehitellä parempia ratkaisuja.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Tässä uusi muoviruukku odottelemassa toimenpiteitäni:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Saattaapa olla, että jatkossakin säästän muoviset vihannesruukut!

14 kommenttia:

 1. Hienoja tuli! Täytyypä joskus kokeilla itsekin!

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuollaisia koreja muutaman pistelee, vaikka tehtailemaan ei ryhtyisikään!

  VastaaPoista
 3. Voi miten söpösiä ja ihanaa yleensäkin tuo punonta askartelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hidasta, jos on ohutta lankaa tai narua. Tosin minulla oli aika kankeaa ja karheaa narua, joku lanka olisi varmasti sukkelampi työskennellä.

   Poista
 4. A great idea to use a plastic corpus - your baskets look very nice.

  Greetings
  Birgit

  VastaaPoista
 5. Onpa kauniita koreja ja hyvä idea, kiitos jaosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma! Idea on kuitenkin Sirkalta lähtöisin!

   Poista
 6. Wau miten hienoja koreja! Onnittelen!
  Ja mahtavan hieno idea: ensi kerralla minäkin laitan talteen.. ;)
  Kiitos vinkistä! Kun vain keksin sopivan narun/langan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kannattaa kokeilla ja kehitellä eteenpäin!

   Poista
 7. Hyvää Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 8. Te han quedado fantasticas, me encantan.
  besitos ascension

  VastaaPoista
 9. Moi M-L,
  kiitos kun kävit sivuillani kommentoimassa. Mä en tiedä mihin on hävinnyt, sillä mielestäni olen jo kauan sitten käynyt kirjautumassa. No nyt kokeilin uudelleen, toivottavasti ny näkyy ;)

  Hienoja noi korit. Eipä ole tullut mieleen että salaattiruukustakin vois käyttää sen ruukunkin. Pahus eilen heitin juuri pois. Nyt on kyllä yksi jäljellä, täytyy muistaa pistää se talteen.

  VastaaPoista

Rakastan kommentteja. Ne todella kirkastavat päiväni. Kiitos paljon ajastasi ja ajatuksistasi! Anonyymi, laitathan nimimerkkisi!