24. helmikuuta 2013

Susannan kurssilla ja Tallinnasta mukaan tullutta

Su 24.2.2013

Eilen lauantaina oli pitkästä aikaa itse kurssilla. Kävin tekemässä pienen hyllyn ja viisi kirjaa Susannan työpajassa. Keittokirjojen sijasta valitsin ranskalaiset kirjat. :) Hylly etsii vielä paikkansa.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Kun noin viikko sitten kävimme Tallinnassa, toivoin löytäväni nukkekodin nukkeja. Etsin Tallinnasta jotain eestiläistä, mutta löysin vain kansainvälisiä juttuja. Kirjoitin jokin aika sitten muotisuunnittelija neitokaisesta, jonka ostin edullisesti helsinkiläisen Brion alennusmyynnistä. Tämä Nukkelan kylän nuori tekstiilitaiteilija Mirkku tarvitsi ehdottomasti kunnollisen sovitusnuken ja niitä lähti Tallinnasta Ülemisten kauppakeskuksesta oikein kaksin kappalein mukaani, kun halvalla sai. :) Yhden sovitusnuken pakkaus maksoi vain kaksi euroa vähemmän. Toisen sovitusnuken voisin kyllä vaihtaa jonkun keräilijän kanssa poiskin.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Muotisuunnittelija Mirkku voi välillä pistää vaikka tanssiksi eli polvissa on nivelet, mistä en tuossa aikaisemmassa postauksessani ollut tietoinen. Nuo polvinivelet selittävät nuken korkean hinnan (ennen alennusmyyntiä). Mirkku on siis paitsi muotisuunnittelija myös taitava ompelija. Hänellä tosin oli aluksi omaisuutenaan mittanauha ja sakset, mutta tuon Tallinnasta tuomani Harumika-pakkauksen mukana Mirkku sai myös kankaita ym.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Näyttää siltä, että sovitusnuket ovat aivan Mirkun mittojen mukaiset, vaikka ovatkin eri tehtaan tuotantoa. Mirkkuhan on itsekin muotinukke ja siis aitoa malliainesta. Elävässä elämässä noin pitkä tyttö tuskin kokoaisi tukkaansa päänpäälle pituuden jatkoksi, vaan tasoittaisi pituuttaan toisenlaisella kampauksella. Viime aikoina korkokengät ovat taas tulleet muotiin, joten ne ovat tietysti välttämättömät oli sitten pitkä tai ei.