17. helmikuuta 2013

Tyttö Tallinnasta

Su 17.2.2013

Tässä on Irina. Hän muutti juuri Nukkelan kylään Eestistä.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Irina ei ole matkamuistonukke, vaikka hän lähtikin mukaani Tallinnasta, kun käväisin siellä ystäväni Maritan kanssa laskiaistiistaina.
Tapasin Irinan Ülemisten kauppakeskuksessa. Hän oli niin hellyttävännäköinen pikkutyttö, etten voinut muuta ajatellakaan kuin, että juuri tämä tyttö olisi uusi mamu Nukkelan kylässä. Ystäväni Maritan pyysin heti kummiksi ja niin tämä Tallinnan tyttö sai nimekseen Irina.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Pieni taiteilijatyttö (Set mini Painting Artist, Mattel), jolla ei ollut mukanaan muuta kuin paletti ja päällään olevat vaatteet. Kaikki muu oli vain pelkkää pahvista rekvisiittaa:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Mutta ei hätää. Hän pääsi aluksi asumaan serkkunsa perheen luo, sillä Irina Kelly on samaa Mattelin sukuhaaraa kuin Anniinajoka siis on hänen serkunsa. (Kelly-nukkejen valmistus lopetettiin vuonna 2010, Euroopassa Kelly on nimellä Shelly. Katso Wikipedia).

Ülemisten tavaratalo on melkolailla samanlainen kuin suomalaisetkin kauppakeskukset. Tiimarikin kuin Suomessa hintoja myöten. Tässä Tiimarin hienoja kortteja:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Leikkikalukauppojen tarjonta ei paljonkaan poikennut suomalaisesta. Suomesta tosin lelukaupoista tuskin löytää enää Teletappeja, joita kuitenkin oli Tallinnssa myytävänä. Kauppassa, josta löysin Irina-tyttösen, oli vitriinissä näin hienoja Barbeja:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Olisikohan tuo puna-asuinen Eestin Barbie?

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Intiaaniasuinen Barbiekin oli esillä:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Tämä upea hepparivistö oli ihastuttava yksityiskohta tuossa kaupassa:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Mitään erityisen kiehtovaa tallinnalaista lelumaailmaa ei koko Tallinnasta meidän kohdallemme osunut. Samantapaisia tavaroita on Suomessa ja ehkä vielä paljon runsaammin meidän tavarataloissamme.

Näitäkin Hello Kitty -juttuja on Helsingissä:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Tällaisia kissoja en ole Hesassa nähnyt, mutta ehkä näitäkin kissoja on jossain päin pääkaupunkiamme, luulisin, koska Helsingistä löytää usein kaikkea jopa paremmin kuin esim. Tukholmasta:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Illemmalla ennen kuin menimme takaisin laivalle, poikkesimme yhteen kahvilaan välipalalle. Olimme jo aika nälkäisiä, kun Ülemisten kauppakeskuksessa olimme syöneet vain päivän keiton: hernesoppaa ja laskiaispullan! Nimeltään ne olivat aika mielenkiintoisia. Harmi, ettei tullut kirjoitettua muistiin. Eestin kieli on jotenkin piristävän kuuloista! :) Meille reissaajille nyt ihan hyvin maistui jopa pekonisiivuilla höystetty tummaleipä paistettuine kananmunineen. Tuon voileivän nimi oli rukkitassu! Täytyypä todeta, että nälkäänsä syö vaikka mitä. Eikä se mitenkään pahaa ollut. Läskisiä pekonisiivuja oli ripoteltu päivällä syömämme hernekeitonkin päälle!

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Ehkä Irinakin hieman ihmetteli annoksiamme!

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Tee oli kuitenkin hyvää ja sen nimenkin ymmärsin: Sweet Berry!

Tältä reissulta ei tullut otettua paljoakaan kuvia ja nekin, jotka otin, otin uudemmalla kännykälläni, jonka kamera on auttamattoman surkea hämärässä ja yleensäkin iltavalaistuksessa.

Marita antoi tytölle Irina nimen, siksi hänestä tuli kummitäti! Tässä Irina poseeraa kummitätinsä kanssa erään kaupan edessä olleen ison nuken kanssa:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Tässä toisessa kuvassa Irina on minun nyrkkini puristuksessa! Ulkona oli nollakeli, joten kauhean kylmä ei ollut ja pikkuisen luntakin satoi johonkin aikaan päivästä. Suunnilleen samanlainen sää kuin Helsingissäkin.
Kuva: © Marita
Nukupood-niminen pikku kauppa oli pienoinen pettymys. Siellä oli paikallisten tekijöiden tuotteita, mutta aika aneemisesti. Sieltä lähti mukaan sitten vain söpö muki Irinalle:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Ostin muutaman mielenkiintoisen kirjankin eräästä kirjakaupasta, mutta niistä toisella kertaa.

10 kommenttia:

 1. Irina pääsi muuttamaan uuteen kotiin. Ei ihme että se mukaan lähti, on jotenkin katse niin kutsuva.
  Nuo hepat rivissä on mahtavan näköisiä!
  Oikein hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, mummeli! Hyvää tätä viikkoa!

   Poista
 2. Hauskannäköinen taiteilijanukke , sopii sinulle. Tuo Nukubood on ihana kauppa ja sen omistaja on upea nukketaiteilija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä niminen on tuon Nukupoodin omistaja ja nukketaiteilija, tiedätkö?

   Poista
  2. Minulla oli siitä lehtileike vaan olen hukannut sen tai en ainakaan löytänyt sitä. Minun serkku osti sieltä teatteri-nuken.

   Poista
  3. Nyt tuossa kaupassa oli aika vähän kaikkea. Luulisi, että käsityöläisten tuotteita olisi enemmän tarjolla. Tietysti siellä käy paljon turisteja, mutta keramiikkaakin oli vain ihan muutamia kappaleita.

   Poista
 3. I love Barbie dolls, and this one is very cute. What I seen in your blog I think she will fit right in your home =)

  VastaaPoista
 4. Hello from Spain: I love your doll Kelly. She is very cute. I also like the photos with Barbies and toys Hello Kitty. In my country there are those toys ... Keep in touch

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ¡Gracias! Thank you, Marta!

   Poista

Rakastan kommentteja. Ne todella kirkastavat päiväni. Kiitos paljon ajastasi ja ajatuksistasi! Anonyymi, laitathan nimimerkkisi!