22. maaliskuuta 2013

Tukholman miniatyyrimessut 2013, osa III

Pe 22.3.2013

Jatkan vielä tällä minipostauslinjalla, kun tuo aika tuntuu vain hupenevan käsistä!


Lähdin viime lauantaina klo 17 Helsingin Olympiaterminaalista M/S Silja Serenadella Suomen Nukkekotiyhdistyksen viikonloppumatkalle Tukholman Miniatyyrimessuille. Olin alunperin ilmoittanut haluavani vain Promenaade-hyttiin tai A-hyttiin, mutta niin siinä sitten kävi, että löysin itseni nauraa kikattamasta kolmen minulle ventovieraan ladyn kanssa B-hytin ahtaudesta!  Yllättävän äkkiä meistä tuli porukka, joka jaksoi leikkiä laskien sopuisasti jakaa pikkuruisen hyttimme neljä vuodepaikkaa. Tutustuimme toisiimme tuota pikaa, kävimme yhdessä syömässä ja ostoksilla laivassa ja matkan lopussa olo oli kuin olisimme tunteneet jo pitemmän aikaa. Rouva T oli aina Virroilta asti, me toiset sentään tästä pääkaupunkiseudulta, rouva I Porvoosta ja rouva L Sipoosta. Perillä Värtan-satamassa olimme aamulla klo 9.30. Lähdimme hyttiporukkamme kanssa bussilla no 1 kohti Scandic Hotel Anglaisia, jossa nuo messut pidettiin.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Tukholmassa aurinko paistoi ja sää oli siedettävän mukava pikkuisesta pakkasesta huolimatta. Luntakaan ei ollut!

Hotelli Scandic Anglais
Kuten olin arvellutkin, messut eivät olleet kooltaan kovin isot. Tiloina oli pitkä eteisaula jossain ylemmässä kerroksessa sekä eteisaulan mittainen huone. Vaan koska kysymyksessä olivat miniatyyrimessut, niin pientä tilpehööriä noihin tiloihin kyllä mahtui melko lailla. Tungos tosin oli aika rasittavaa. Kaikkien pöytien lähelle ei tahtonut lainkaan päästä. Tai pääsi sitten, kun oli kyllästynyt kurkkimiseen toisten olkapäiden yli ja selän takaa ja aivan väsyksissä.

Kiertelin aluksi ympäri ja näpsäisin kuvia sieltä täältä kiinnostavista kohteista. Laitan nyt taas tänne muutaman lisää:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Miljööt olivat enimmäkseen menneestä maailmasta. Tämä lastenhuone on kuitenkin hieman lähempänä nykyaikaa.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Ihmisiä kiinnostaa historia aivan selvästi.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Näissä hahmoissakin on historia läsnä:
Kuva: © Marja-Leena KirjonenKuva: © Marja-Leena Kirjonen
Huonekaluja ja kaikenlaista esineistöä oli monenlaista.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Lisää seuraavassa postauksessa.

4 kommenttia:

 1. I like these beautiful scenes.
  Greetings, Faby

  VastaaPoista
 2. Thanks for sharing these photos. I hope you are having a wonderful time.
  Hugs, Drora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your comment. I liked this traveling!

   Poista

Rakastan kommentteja. Ne todella kirkastavat päiväni. Kiitos paljon ajastasi ja ajatuksistasi! Anonyymi, laitathan nimimerkkisi!