25. lokakuuta 2013

Olinhan siellä minäkin... Suuri Snadi I-osa

Pe 25.10.2013

Olinhan siellä minäkin... Siis käväisin eli en taaskaan malttanut olla poissa, vaikka jo päätin etukäteen, että jätän väliin. Nyt siis tosiaan lähdin kuitenkin tätäkin ihmettä katsomaan: Suuri Snadi sunnuntaina 20.10.13!

Joitakin kuviakin otin ja ihan luvan kanssa kaikki muut paitsi yleiskuvat, joihin katson (toimittajan ominaisuudessa) oikeuksieni riittävän. :) Laajahko yleiskuva tullessani:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Kuvan takaosassa ovat nukkekotimineilijät ja etualalla kuvassa pienoisrautatierakentelijat yms.
Ja laajahko yleiskuva lähtiessäni:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Olin paikalla aika myöhään sunnuntai-iltapäivällä ja olin ainakin jopa tunnin menettänyt messuiluajastani hortoillessani Vantaata tuon messutilan suuntaan. En tunne Vantaata, joten en tiennyt esim. millä bussilla olisin päässyt paikalle ja siksi kipittelin näyttelytilaa kohti jalkaisin kipeän kinttuni kanssa, joka piti kulkunopeuden suhteellisen hiljaisena.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Vaan jotain sentään kerkisin nähdäkin. Monet tutut kasvotkin osuivat silmiini ja paljon pienenpientä tavaraa oli tosiaan esillä myös ylenmäärin. Minkä verran yleisöä oli ollut paikalla, en tiedä, mutta messujen sulkemisaikaankin monet pöydät yhä notkuivat tavaraa. Paikka ei ollut mitenkään kodikas ja sinne oli ainakin minun hankala löytää. Johtui tosin siitä, etten ollut etukäteen suunnitellut edes käydä siellä. Sunnuntaina tuli kuitenkin semmoinen olo, että ehkäpä sinne pitäisi kuitenkin suunnata askeleensa, koska paikka oli kuitenkin pääkaupunkiseudulla ja jopa viereisessä naapurikaupungissa. Autottomana oli mentävä julkisilla ja loppujen lopuksi matkoihin meni yllättävän paljon aikaa.

Laitanpä tänne nyt pienen yleiskuvakatsauksen näin aluksi:

Suunnilleen puolet alaosan tilasta, ehkä enemmänkin, oli pienoisrautatieharrastajien käytössä.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Nämä ihanat vanhat autot (minikoossa tai varsinkin 1:1-koossa!!) saavat sydämeni aina sykkimään!

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Tässä hiukan nukkekotiharrastajien puolen näkymää:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Enemmän oli myyjiä kuin yleisöä vähän ennen sulkemista.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Olen Barbie-keräilijä, mutta en innokkaimmasta päästä kuitenkaan. Totta kai silmäilin siis myös muotinuket.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Kiskoliikenne kiinnosti minua myös, mutta siitä myöhemmin. Tämä talo rautatien varrella oli minusta niin kaunis, että mielelläni asuisin juuri tällaisessa talossa:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Ja tässä turkulaisten ratikoiden pienoismalleja. Itse olen jopa joskus ajellut joillain noista ratikoista, mutta tosin 1:1-kokoisessa! :)

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Lisää Suuresta Snadista myöhemmin. Ehkä jo seuraavassa postauksessani tai sitä seuraavassa. Lähiaikoina kuitenkin, kun kerkiän.

Tässä linkki: Nukkekotiyhdistyksen Pöytäkattauskisaan! Tai siis Minikalustekisaan. Käy ihmeessä kurkkaamassa noita ihanuuksia!

2 kommenttia:

  1. Wow! I would have loved to have been there! Such a big hall full of great stuff! I have always loved model trains, I would be in heaven! Kind regards, Brian.

    VastaaPoista

Rakastan kommentteja. Ne todella kirkastavat päiväni. Kiitos paljon ajastasi ja ajatuksistasi! Anonyymi, laitathan nimimerkkisi!