11. joulukuuta 2013

Keräilystä: Anrgy Birds (pelit), oheistuotteet osa 1

Ke 11.12.2013

Tämä keräily alkoi sattumasta, jonka nimi on pääsiäismunan yllätys. En koskaan ollut ajatellut ruveta keräilemään Angry Birdejä enkä voi sanoa nytkään niitä nimenomaan keräileväni. Oma leikkikalumuseo kyllä edelleen häämöttää jossain ajatusteni pohjalla ja siksi "en ole pannut hanttiin", vaikka angryjä ja jokunen kertynytkin. Nämä ovat kuitenkin lähinnä Nukkelan kylän lelumuseon tavaroita.

Tässä tämänhetken tilanne pääsiäisyllätysten kohdalla on meillä tämä:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Ilmeisesti kaikki linnut ovat nyt kokoelmassani ja kaikki possut. Näiden lisäksi ei kai ole muita pääsiäismunissa olleita Angry Bird -hahmoja. Nämä ovat tietääkseni kynän päähän liitettäviä ängryjä. Ovatko nämä pyyhekumeja, en usko, koska niissä on värillisiä maalipintoja. Jos joku tietää tarkemmin, niin kuulisin mielelläni. Angry Bird -hahmot pääsiäismunien yllätyksenä ovat pelien oheistuotteita. Jos Angry Bird adventtikalenteri olisi ollut olemassa, olisin sen ehkä jopa hankkinut.

Wikipediasta löytyy tällä hetkellä seuraavanlaista tietoa:
"Angry Birds (tunnetaan myös kansainvälisesti lyhenteellä AB) on suomalaisen Rovio Mobilen usealle eri mobiilialustalle kehittämävideopeli, joka julkaistiin vuonna 2009. Kun se julkaistiin Applen iPhonelleiPadille ja iPod touch -laitteelle, sitä myytiin ensimmäisen puolen vuoden aikana yli 6,5 miljoonaa kopiota. Myöhemmin se on laajentunut usealle eri alustalle ja sen kokonaislatausmäärät ovat ylittäneet jo miljardin. Angry Birds -verkkoversiota voi pelata selaimella ilmaiseksi, mutta sen voi ladata omalle koneelleen vain Google Chromella. Peli on ottanut mallia Crush the Castle -pelistä. Peli on ollut myydyin iPhone-sovellus 67 eri maassa ja Angry Birds on myös maailman myydyin mobiilipeli. Angry Birds julkaistiin Facebookiin vuoden 2012 helmikuun puolessa välissä ja Angry Birds havittelee tämän avulla yli miljardin pelaajan rajaa. Facebook-version nimi muutettiin myöhemmin Angry Birds Friendsiksi."
En ole kiinnostunut Angry Bird -peleistä, ainoastaan oheistuotteista ja niistäkin lähinnä leikkikalumaailman kannalta. Muista angry Birds oheistuotteista, Pezeistä ja leluista myöhemmin lisää.

Nämä Angry Birdit siirtyvät Nukkelan kylän lelumuseoon, jossa on jo joitain Muumimaailman hahmoja. Nukkelan lelumuseostakin myöhemmin lisää.


4 kommenttia:

  1. Ängryt ovat hauskoja veikkoja! Meilläkin on niitä muutamia tuossa muodossa. Olen ryöstänyt niiltä nuo rasiat nukkekotikäyttöön ja ängryt itsekin ovat nukkiksessa : Luulen että ne ovat kynänpäähän alunperin...
    Kikka

    VastaaPoista
  2. Hello from Spain: nice collection .. Keep in touch

    VastaaPoista

Rakastan kommentteja. Ne todella kirkastavat päiväni. Kiitos paljon ajastasi ja ajatuksistasi! Anonyymi, laitathan nimimerkkisi!