6. joulukuuta 2012

Joulukalenterin 2012 luukku 5 (1:12)

Ke 5.12.2012

Kukaan mies ei Nukkelan kylässä ollut saanut vielä avata yhtään  Joulukalenterin 2012 luukkua, joten viidennen luukun avaajaksi pääsi Eerik.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Litteästä paketista putkahti esiin syksyaiheinen taulu, jota kaikki tutkivat innokkaina pää kallellaan.
– Kyllä on komeat kehykset, totesi Kari, joka oli ollut melkein joka kerta paikalla, kun joulukalenterin luukkuja on avattu. – Oikein kullatut. Kukahan tuon taulun on maalannut?
Eerik, joka on ammatiltaan toimittaja, tiesi kertoa, että kysymyksessä kehystetty valokuva. Siksi siinä ei ole signeerausta, hän valisti niitä, jotka ihmettelivät, miksi tekijän nimeä ei näy missään. Ja tämä on painokuva, kirjapainotyötä, Eerik selitti. – Painokuva kestää valoa paremmin kuin valokuva.
– Ihan kaunis, vaikka ei maalaus olekaan, näyttää varmasti hyvältä seinällä sohvan yläpuolella! Tästä asiasta naiset olivat yhtämieltä.
– Kävisi vaikka häälahjasta, Emma vihjaisi ja iski silmää Birgitalle. Nukkelan kylällä oli jo vähän aikaa kiertänyt huhu, että pian vietettäisiin erään nuorenparin häitä. Birgitta hymyili hieman hämillään ja vilkaisi Eerikkiä, joka ei ollut kuullut Emman huomautusta taulua tarkastellessaan.

Lapsia taulu ei kauheasti kiinnostanut ja keskenään he aprikoivat, mitähän joulukalenterin luukussa mahtaa huomenna olla ja kuka sitä olisi avaamassa.

Me varmasti arvaamme, mistä hääparista ilmeisesti on kysymys ja taulu häälahjaksi on ihan passeli ehdotus. Tästä mahdollisuudesta kiitämme Siniä, taulun lahjoittajaa!


2 kommenttia:

  1. Ihana kalenterivaihto täälläkin menossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Anja! Joulukalenterivaihto on kiva juttu.

      Poista

Rakastan kommentteja. Ne todella kirkastavat päiväni. Kiitos paljon ajastasi ja ajatuksistasi! Anonyymi, laitathan nimimerkkisi!