11. joulukuuta 2012

Joulukalenterin 2012 luukku 11 (1:14 ?)

Ti 11.12.2012

Tiistain kalenteriluukun avaajana toimi pappa Hartikainen. Hän on jo eläkkeellä, mutta harmaana pantterina hän puuhaa kylän hyväksi siinä kuin kuka tahansa. Samoin emäntänsä Siiri on monessa mukana hänkin.
Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Kun Olavi näki, mitä paketissa oli, hän meni oitis hakemaan vaimonsa katsomaan. Siiri oli laittamassa kalenterinavaustapahtumaan osallistujille juuri kahvia pöytään.
– Me ollaan tuon muorin kanssa nuo vispilänkaupat tehty jo vuosia sitten, joten tules nyt vaan mukaan kuvauksiin! Olavi Hartikainen hoputti vaimoaan. Ja mikäs siinä auttoi, Siiri jätti hetkeksi kahvipuuhat ja tuli miehensä käsikynkässä katsomaan, mitä kalenterin luukusta oli löytynyt.
– Voi että hienoa! Siiri ihasteli. – Noin hieno vispilä, sydänpiparimuotti ja patakinnas ja kaikki!
– Nyt muori pipareja leipomaan! innostui Olavikin.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
– Niin ja kakkua! Kyllä minä voin vatkata kananmunat, lupasi Olavi.

Kiitos Ulrica hienoista tavaroista!

EDIT: Nämä ovat tyttäreni nukkeja. Jos joku tietää, kenen tekemiä ne mahdollisesti ovat, kertoisitko minullekin, kiitos! Sen verran tiedän näistä nukeista, että ne on ostettu 2000-luvulla Helsingistä. Niihin kuuluu (ja on meillä) vielä yksi poikanukke, ehkä muitakin.

2 kommenttia:

Rakastan kommentteja. Ne todella kirkastavat päiväni. Kiitos paljon ajastasi ja ajatuksistasi! Anonyymi, laitathan nimimerkkisi!