8. joulukuuta 2012

Lahtosten hella ja joulukalenterin 2012 luukku 7 (1:18 ja 1:14?)

Pe 7.12.2012

Tällaisena välipäivänä heti itsenäisyyspäivän jälkeen ja ennen viikonloppua on monella aikuisella lomapäivä. Näin on myös Lahtosilla. Yhdessä isä Lahtosen kanssa koko perhe lähti käymään läheisessä kierrätyskeskuksessa. Perheen isä Joonas Lahtonen on insinööri ja yksityisyrittäjä. Hän on kuitenkin päättänyt pitää tänään vapaata ja antaa aikaa perheelleen.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Monenlaista tavaraa kierrätyskeskuksessa onkin. Useimmat huonekalut näyttävät olevan Playmobil-tuotteita, kun Lahtoset mieluimmin hankkisivat itselleen Lundby-merkkisiä.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Sieltä löytyy kuitenkin hella, jonka Joonas arvelee soveltuvan tuunaamisen jälkeen heidän kesäpaikkaansa Suvelaan. Tyytyväisinä he palaavat kotiinsa. Kierrätyskeskuksen kanssa on sovittu, että hella toimitetaan suoraan Suvelaan.

Kotimatkalla he poikkeavat tietenkin katsomaan seitsemännen päivän joulukalenterin luukun avaamista.
Tänään Nukkelan kylän joulukalenterin luukun saa avata Aleksi. Aleksi on juuri täyttänyt 9 vuotta. Hän on toisella luokalla ja aina valmis seikkailuihin. Hänellä on kotipihan perällä kastematojen kasvatuslaitos, niin hän ainakin väittää.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Ja mitä kaikkea 7. luukusta tänään löytyykään! Simpukat kiinnostavat Aleksia, mutta joulukalenterin simpukat sopivat kyllä hyvin koulun kokoelmiin. Apinat hän kyllä ottaisi mielellään itselleen, ainakin toisen. Helmikirjailtu kangaspala kuuluu Aleksista hömppäsarjoihin eikä leivoskaan houkuttele häntä.

Kuva: 1:14 ?,  © Marja-Leena Kirjonen
Aleksi saakin tästä joulukalenterin luukusta avaajan palkkiona molemmat pikku apinat ja lisäksi suuren korvapuustin, jota hän on jo katsellut vesi kielellä.

Tästä luukusta kiitokset menevät Lurulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakastan kommentteja. Ne todella kirkastavat päiväni. Kiitos paljon ajastasi ja ajatuksistasi! Anonyymi, laitathan nimimerkkisi!